Sprekers Cleantechfestival 2011

Johan Keppens, senior investment manager Participatiemaatschappij Vlaanderen

Johan Keppens werkt sinds 2008 voor de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) als Senior Investeringsmanager. Hij is actief binnen de afdeling die risicokapitaal verschaft aan bedrijven in de vroege stadia van ontwikkeling. Zijn belangrijkste focusgebieden zijn cleantech en industriële innovatie. In een vorige carrière was Johan projectmanager in de strategie-afdeling van Accenture waar hij meehielp aan het uitdenken en uitvoeren van transformatiestrategieën voor nutsbedrijven en de industrie. Johan heeft een diploma handelsingenieur van de K.U.Leuven. foto johan keppens

Jos Peeters, mede-oprichter en managing partner van Capricorn Venture Partners

Dr Jos Peeters is oprichter en managing partner van Capricorn Venture Partners, een in Leuven gevestigde beheerder van risicokapitaalfondsen. Hij is tevens mede-oprichter en voorzitter van Quest for Growth NV, een investeringsmaatschappij genoteerd op EuroNext Brussel, gespecialiseerd in investeringen in genoteerde en niet-genoteerde bedrijven in de technologiesector. Bovendien is Jos oprichter en bestuurder van EASDAQ, dat nu onder de naam Equiduct als een geregulariseerde markt voor secondaire handel in Europese aandelen opereert.

Jos behaalde een doctoraat in de fysica aan de K.U.Leuven en is lid van de Europese Adviesraad van de London Business School. Hij was mede-oprichter en eerste voorzitter van de Belgian Venture Capital & Private Equity Association (BVA), is past chairman van de European Private Equity & Venture Capital Association (EVCA) en is voorzitter van Science@Leuven, de alumnivereniging van de studenten wetenschappen van de KU Leuven.

foto jos peeters