i-SUP2010 - Innovation for Sustainable Production

Inschrijven

Naam:i-SUP2010 - Innovation for Sustainable Production
Datum:2010-04-19

VITO, de Vlaamse instelling voor technologisch onderzoek (www.vito.be) organiseert samen met MIP, van zondag 18 tot woensdag 21 april 2010 de 2de editie van de internationale conferentie “Innovation for sustainable Production” – i-SUP2010”.

Met een gloednieuw concept verleggen VITO en MIP de grenzen van het wetenschappelijk congres. i-SUP2010 omvat liefst zes multidisciplinaire deelcongressen die tegelijkertijd plaatsvinden in één gebouw, en finaal samensmelten in een visionaire denkoefening over de toekomst van een (groene) economie.

Het grensverleggende inhoudelijke programma én de unieke locatie van de site Oud Sint-Jan in Brugge maken van i-SUP2010 een onmisbare en uiterst inspirerende ervaring voor al wie duurzame productie als de oplossing ziet om onze aarde en onze economie te redden. VITO zal daarom die dag ook Flanders Cleantech Association (FCA) boven de doopvont houden (meer info weldra op www.flanderscleantechassociation.be).

Op maandag 19 april vindt de officiële plenaire opening plaats in het Concertgebouw van Brugge. Enkele internationaal gerenommeerde sprekers hebben reeds officieel toegezegd om aanwezig te zijn en hun visie op duurzame productie te verduidelijken. Onder deze eregasten behoren o.a. Rajendra Pachauri die samen met voormalig vicepresident van de VS en prominente milieu-activist Al Gore de Nobelprijs voor de Vrede werd toegekend. De wereldbefaamde Mildred Dresselhaus ontving voor haar werk de National Medal of Science van VS president Bush in 1990 en een eredoctoraat aan de K.U.Leuven in 2000. Professor Dresselhaus wordt in 2010 tevens gelauwerd door de K.U.Leuven voor haar levenslange inzet op het gebied van duurzame productie. De World Business Council for Sustainable Development zal “Vision 2050” voorstellen en het succesvolle jeugdkoor Scala, dat inmiddels zowel nationale als internationale erkenning geniet, verzorgt de muzikale omkadering.

Meer info over dit event vindt u op www.i-SUP2010.org en op www.flanderscleantechassociation.be.